>
www.gezelligweg.nl

Dé site voor een gezellig dagje uit!

Home arrow Zoek op categorie
woensdag 19 februari 2020
 
 
Hoofdmenu
Home
Evenementen zoeken
Zoek op categorie
Zoek op plaats
Uitgebreid zoeken
Toon alle evenementen
Colofon
Uitleg gezelligweg.nl
Links naar verwante sites
Adverteren?
Contact
Disclaimer
Redactie
Nieuwsberichten

Evenement: Open Dag van de Vrijmetselarij Loge Moed en Volharding

Terug


  
Evenement:Open Dag van de Vrijmetselarij
Categorie:Algemeen
Datum:14-09-2019
Tijd:10:30 - 16:00
Prijs:
Geschikt voor:Volwassenen
Omschrijving:Op zaterdag 14 september houdt de Asser vrijmetselaarsloge tussen 10:30 en 16:00 uur een open dag aan de Esstraat 43A om iedereen kennis te laten maken met de vrijmetselarij en wat vrijmetselarij in het dagelijks leven voor hen betekent.

Deze “Dag van de Vrijmetselarij” valt samen met de landelijke Open Monumentendag; het logegebouw is ook om die reden opengesteld. Binnen de vrijmetselarij heeft het “steenhouwen”, het werken aan de ruwe steen, in de loop der eeuwen plaatsgemaakt voor levensbeschouwelijk werken aan je eigen ruwe steen. Bouw- en licht symboliek zijn nog steeds, ook in onze tijd, de thema’s binnen de vrijmetselarij waarmee de leden zoeken naar persoonlijke groei om zo een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij, gebaseerd op wederzijds respect. Vrijmetselaren noemen dit ook wel de arbeid in de Koninklijke Kunst, waarbij o.a. zingeving centraal staat. De vrijmetselarij biedt een plek voor alle mensen ongeacht hun religie, rang en stand, cultuur, kleur of taal.

Op deze Dag van de Vrijmetselarij willen de leden laten zien wat zich binnen de Asser loge afspeelt. De maçonnieke ruimtes, waarin de loge werkt, zijn deze dag voor het publiek geopend. Natuurlijk zijn er ook leden van de Asser loge aanwezig om u persoonlijk te woord te staan en uw vragen te beantwoorden. Ook zijn er vertegenwoordigers van onze loge Humaniteit te Meppel, van de gemengde loges, van de vrijmetselarij voor vrouwen en van de weefsters.

U kunt het logegebouw zaterdag 14 september bezoeken tussen 10:30 uur en 16:00 uur. Het gebouw staat aan de Esstraat 43a in Assen. Het is een unieke kans om kennis te komen nemen van de werkwijze van de vrijmetselarij, die voor velen een grote onbekende is. U bent van harte welkom!
 
Locatie: Loge Moed en Volharding
Adres:Esstraat 43a, 9401NT Assen
telef.: 0592-316857
email:webmastermenv@gmail.com
website:http://www.vrijmetselarij.nl/moedenvolharding/MoedenVolharding/Voorlichting/DagvandeVrijmetselarij20
Loc.omschr.:Vrijmetselaarsloge


Terug

 
Top! Top!

Google
 
Web www.gezelligweg.nl