>
www.gezelligweg.nl

Dé site voor een gezellig dagje uit!

Home arrow Zoek op categorie
dinsdag 15 oktober 2019
 
 
Hoofdmenu
Home
Evenementen zoeken
Zoek op categorie
Zoek op plaats
Uitgebreid zoeken
Toon alle evenementen
Colofon
Uitleg gezelligweg.nl
Links naar verwante sites
Adverteren?
Contact
Disclaimer
Redactie
Nieuwsberichten

Algemeen evenement: Gondelvaart Aldeboarn Gondelvaart Aldeboarn

Terug Evenementen


  
Evenement:Gondelvaart Aldeboarn
Categorie:Algemeen
Tijd: -
Prijs:
Geschikt voor:
Omschrijving:Met gemiddeld 8000 bezoekers is de Gondelvaart, die elke laatste vrijdag van augustus plaats vindt, een van de grootste evenementen in de provincie Fryslan. In de afgelopen tientallen jaren ontwikkelde de Gondelvaart zch van een optocht op het water tot een spektakel met 15 drijvende objecten welke volledige theaterproducties zijn.

Aan een gondel wordt zo'n 10 KWh aan stroom geleverd. De voorstellingen kunnen tot 8 meter hoogte gaan en zijn soms in oppervlakte 11 m2. op elke Gondel worden uitbeeldingen neergezet met acteurs en soms wordt deze omgebouwd tot een volledig nieuw vaartuig.

Elke voorstelling drijft aan het publiek voorbij en kan daarom slechts steeds drie minuten bedragen of er moet continue iets te zien zijn. De stoet vaart door de rivier de Boarn over een lengte van ongeveer 2 kilometer en weer dat in het donker wordt gevaren maakt het geheel bijzonder.

De Gondelvaart is het hoogtepunt van drie dagen feest. Tijdens het feest wordt tevens gezorgd voor buurtversieringen in elke buurt, worden optredens verzorgd door buurtverenigingen, vindt een braderie plaats, treden straatartiesten op en zijn op meerdere plaatsen livebands aan het optreden. Uiteindelijk vindt op het zenuwcentrum, namelijk het feestterrein de slotavond plaat met bekendmaking van prijzen voor de buurtverenigingen.

Voor meer informatie kijk op: www.gondelvaartaldeboarn.nl
 
Locatie: Gondelvaart Aldeboarn
Adres:, Aldeboarn
telef.:
email:advertenties@gondelvaartaldeboarn.nl
website:www.gondelvaartaldeboarn.nl
Loc.omschr.:Aldeboarn ligt in het hart van de provincie Friesland en is aangewezen als een beschermd dorpsgezicht. Aldeboarn kenmerkt zich door historische panden en bruggetjes over de rivier de Boarn. Waar elk jaar een groot spektakel plaatsvindt.


Terug

 
Top! Top!

Google
 
Web www.gezelligweg.nl