>
www.gezelligweg.nl

Dé site voor een gezellig dagje uit!

Home arrow Zoek op categorie
woensdag 11 december 2019
 
 
Hoofdmenu
Home
Evenementen zoeken
Zoek op categorie
Zoek op plaats
Uitgebreid zoeken
Toon alle evenementen
Colofon
Uitleg gezelligweg.nl
Links naar verwante sites
Adverteren?
Contact
Disclaimer
Redactie
Nieuwsberichten

Algemeen evenement: Actieve vakanties wildwaterkajakken in de Franse Alpen Europagaai wildwatervakanties

Terug Evenementen


  
Evenement:Actieve vakanties wildwaterkajakken in de Franse Alpen
Categorie:Reisorganisaties
Tijd:16:00 -
Prijs:va. € 306,-
Geschikt voor:Volwassenen Groepen Tieners
Omschrijving:Peddelen in de Franse Alpen
In één van de mooiste gebieden van Franse Alpen stromen de Durance, Guil, Ubaye en nog meer schitterende rivieren. De smalle zijbeken in de bovenloop van de Durance hebben elk een eigen karakter en zijn een ware uitdaging. Niet voor niets staan de Franse Alpen al jaren lang in ons programma! De veelzijdigheid van dit waterrijke gebied stelt ons in de gelegenheid om voor iedereen en op elk niveau schitterende wildwaterkajakcursussen te organiseren.

Cursus niveau I
Een vakantie met pit!.
In de Franse Alpen is het gezellig en er is levendig vertier. Op het water kom je regelmatig toeristen tegen die een dagje op een raft of in een opblaaskajak naar stroomafwaarts varen. Wie écht van het wilde water wil genieten, kan beter voor een kajakcursus kiezen. Peddelen in een wildwaterboot is daarvoor de ultieme optie. Je zult begrijpen dat je hiervoor wat technieken moet leren. Dit is niet moeilijk en je hoeft er geen dikke spierballen voor te hebben. Een nat pak is vrijwel onvermijdelijk. Daarom leren we je ook hoe je in wildwater moet zwemmen. Dit op zich is al erg leuk en niet te vergelijken met een golfslagzwembad. Al snel zul je controle over de kajak krijgen en kun je met volle teugen genieten van het wilde water en de prachtige natuur. Dansend op de golven van de Durance komen we bij misschien wel de beroemdste kajakplek van Europa: “le Rabioux”, ook wel het "Gat van de Durance" genoemd. Hier zie je kajakacrobaten, maar soms ook niets vermoedende beginners allerlei kunsten vertonen in de kajak. Als we ons helemaal thuis voelen op het snelstromende water, gaan we naar de zijbeken van de Durance of naar andere rivieren. Deze zijn wat meer verblokt en er zal heel wat van je stuurmanskunst verlangd worden.

Cursus niveau II
Dansen op de golven van de Durance.
De Franse Alpen zijn een toplocatie voor kajakkers met enige wildwaterervaring. Schitterende rivieren in een zeer afwisselend landschap nodigen uit om te oefenen en te spelen. We beginnen rustig met nog niet zulke moeilijke afvaarten. Eenmaal ingevaren beginnen we met het ruigere werk. We dansen op de golven van de Durance; de stroomsnelheid is hoog maar er is nog volop ruimte in de brede bedding. We komen bij misschien wel de beroemdste kajakplek van Europa: “le Rabioux”, ook wel het "Gat van de Durance" genoemd. Hier zie je kajakacrobaten, maar soms ook niets vermoedende beginners allerlei kunsten vertonen in de kajak. Als we ons thuis voelen op het snelstromende water, gaan we naar de zijbeken van de Durance of naar andere rivieren. Deze zijn wat meer verblokt en er zal heel wat van je stuurmanskunst verlangd worden.

Cursus niveau III
Ook voor kajakkers met ruime ervaring op wildwater zijn de Franse Alpen "the place to be". De combinatie van een rivier met volumewater en technische zijbeken kunnen voor veel afwisseling zorgen. Sierieuze techniektrainingen of onder een heerlijk Franse zon spelen in golfen en walsen: alle ingrediënten voor een aangename kajakweek zijn aanwezig. Niet onbelangrijk zijn ook de gezellige drukte, sfeer en terrasjes. Onze vaste klanten weten al dat we daar na het varen vaak gretig gebruik van maken.

Cursus niveau IV - V
Veel stuurwerk op prachtige bergrivieren.
De gevorderde kajakker vindt in de Franse Alpen alle mogelijkheden voor een goede en bruisende vakantie. Natuurlijk dansen we op de golven van de Durance, maar we kunnen ook zwaardere rivieren gaan bevaren. Iedereen komt op deze schitterende bergrivieren aan zijn trekken. Bij een groep met gevorderden is er veel aandacht voor "wildwaterlezen", verfijnde technieken en het toepassen van veiligheidstechnieken. De veelzijdige mogelijkheden van de rivieren worden op deze cursus dan ook optimaal benut.

Aankomst 16:00 - 17:00 uur
Een 5-daagse vakantie heeft 5 vaardagen en geen rustdag
Een 6-daagse vakantie heeft 5 vaardagen en wel een rustdag

Gebruik van onze groepstent met keukenuitrusting is vrijblijvend voor gezamenlijk gebruik gratis beschikbaar.

Het niveau van de wildwatervakantie is:
I: Beginner
II: Enige ervaring met wildwaterkajakken
III: Ervaring met wildwaterkajakken
IV: Ruime ervaring met wildwaterkajakken
 
Locatie: Europagaai wildwatervakanties
Adres:Heereweg 57, 1871 EC Schoorl
telef.: 072-5094000
email:info@europagaai.nl
website:www.europagaai.nl
Loc.omschr.:Kajakvakanties Voor een bruisende kajakvakantie of brandingkajakken in Schoorl kies je voor Europagaai. Een enthousiast team van gediplomeerde instructeurs zorgt voor een leerzame en gezellige vakantie en maakt elk avontuur tot een verantwoord succes. Voor jongeren *(vanaf 14 jr) en volwassenen die kunnen zwemmen. * in overleg evt. ook jonger dan 14 jaar Onze locaties zijn in: Spanje, Frankrijk, Slovenie, Bosnie, Oostenrijk, Italie, Zwitserland, Suriname, Belgie, Duitsland en Nederland.


Terug

 
Top! Top!

Google
 
Web www.gezelligweg.nl