>
www.gezelligweg.nl

Dé site voor een gezellig dagje uit!

Home arrow Zoek op categorie
zondag 20 oktober 2019
 
 
Hoofdmenu
Home
Evenementen zoeken
Zoek op categorie
Zoek op plaats
Uitgebreid zoeken
Toon alle evenementen
Colofon
Uitleg gezelligweg.nl
Links naar verwante sites
Adverteren?
Contact
Disclaimer
Redactie
Nieuwsberichten

Algemeen evenement: Actieve vakanties wildwaterkajakken in Slovenie Europagaai wildwatervakanties

Terug Evenementen


  
Evenement:Actieve vakanties wildwaterkajakken in Slovenie
Categorie:Reisorganisaties
Tijd:16:00 -
Prijs:va. 315,- (let ook op onze familiekorting)
Geschikt voor:Volwassenen Groepen Tieners
Omschrijving:Zomerse temperaturen en heerlijk afkoelen in het water.

De Soca staat door zijn glasheldere water ook bekend als de smaragd van Slovenië en wordt door de bevolking als hun parel gezien. Misschien is onze locatie in de Julische Alpen wel de mooiste uit het Alpen programma. Niet voor niets is er een groot aanbod van cursusweken. Menig deelnemer zien we hier zeer vaak terug komen.

De rivieren van de Soca en Koritnica bieden naast een schitterende natuur alles wat je van een échte wildwatervakantie mag verwachten. Omdat de trajecten die we varen dicht bij elkaar liggen en er op de camping veel ruimte is kunnen we kajakcursussen organiseren voor verschillende doelgroepen. Hoewel er meestal de voorkeur is om op de camping een gezellige en gemêleerde groep te hebben, is het ook mogelijk om grotere groepen te splitsen.

Cursus niveau I
Wat later in de zomer is het meeste smeltwater verdwenen en stroomt eer alleen vanuit een groot onderaards meer water in de Soca. Hierdoor is de waterdruk wat minder en is deze rivier ook voor beginners geschikt. De watertemperatuur bkijft echter wel fris, maar met een wetsuit aan is dat prima te doen. De eerste dagen varen we rustig in op de brede stukken van de rivier. Hier liggen weinig rotsen in de weg en kun je prima oefenen om aan de stroming van het water te wennen. Op de smalle stukken rivier die we later in de week gaan varen liggen beduidend meer rotsen in het water en leer je hoe je de kajak daar behendig tussen door kan sturen.

Cursus niveau II
Voor kajakkers die al enige ervaring hebben is de Soca een rivier die je dromen waarmaakt. In het kristalheldere water zie je de grote rotsblokken onder je kajak en manoeuvreer je tussen grote en kleine rotsblokken door. Namen als 'de blokkendoos', 'duizend en één keerwaters', 'de mangel' of 'het slalomtraject' geven aan dat je je op deze cursus niet zult gaan vervelen. Je zult gegarandeerd een bruisend kano-avontuur beleven.

Cursus niveau III
Uitdagend wildwater, smalle kloofjes, scherpe S-bochten en veel speelplekjes.
Het kristalheldere water van de Soca en de Koritnica is uniek in Europa. De rivieren staan bekend om hun ruige kloven met smalle watervallen en scherpe S-bochten. De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verblokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor de wildwaterkajakker die van technisch varen en spelevaren houdt.

Heb je nog nooit op de Soca gevaren, dan is deze cursus zeer zeker aan te raden!

Aankomst 16:00 - 17:00 uur
Een 5-daagse vakantie heeft 5 vaardagen en geen rustdag
Een 6-daagse vakantie heeft 5 vaardagen en wel een rustdag

Gebruik van onze groepstent met keukenuitrusting is vrijblijvend voor gezamenlijk gebruik gratis beschikbaar.

Het niveau van de wildwatervakantie is:
I: Beginner
II: Enige ervaring met wildwaterkajakken
III: Ervaring met wildwaterkajakken
 
Locatie: Europagaai wildwatervakanties
Adres:Heereweg 57, 1871 EC Schoorl
telef.: 072-5094000
email:info@europagaai.nl
website:www.europagaai.nl
Loc.omschr.:Kajakvakanties Voor een bruisende kajakvakantie of brandingkajakken in Schoorl kies je voor Europagaai. Een enthousiast team van gediplomeerde instructeurs zorgt voor een leerzame en gezellige vakantie en maakt elk avontuur tot een verantwoord succes. Voor jongeren *(vanaf 14 jr) en volwassenen die kunnen zwemmen. * in overleg evt. ook jonger dan 14 jaar Onze locaties zijn in: Spanje, Frankrijk, Slovenie, Bosnie, Oostenrijk, Italie, Zwitserland, Suriname, Belgie, Duitsland en Nederland.


Terug

 
Top! Top!

Google
 
Web www.gezelligweg.nl