>
www.gezelligweg.nl

Dé site voor een gezellig dagje uit!

Home arrow Zoek op categorie
dinsdag 21 januari 2020
 
 
Hoofdmenu
Home
Evenementen zoeken
Zoek op categorie
Zoek op plaats
Uitgebreid zoeken
Toon alle evenementen
Colofon
Uitleg gezelligweg.nl
Links naar verwante sites
Adverteren?
Contact
Disclaimer
Redactie
Nieuwsberichten

Algemeen evenement: Ballonvaart over Roermond Ballonvaart over Roermond

Terug Evenementen


  
Evenement:Ballonvaart over Roermond
Categorie:Ballonvaart
Tijd: -
Prijs:Vanaf 135 euro
Geschikt voor:Volwassenen Groepen Tieners Kinderen
Omschrijving:Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente Roermond in de provincie Limburg en leent zich uitstekend voor ballonvaren. Gelegen aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas heeft het een rijk verleden. In de late middeleeuwen was Roermond een Hanzestad en één van de vier hoofdsteden van het oude Hertogdom Gelre.

Dat Roermond een toeristische stad is, dankt zij met name aan de Maasplassen, zoals de Noordplas en de Oolderplas, die in de zomer door veel recreanten worden gebruikt. Ook voor de ballonvaarder kunnen deze plassen voor mooie herinneringen zorgen als men tijdens de ballonvaart de weerspiegeling van de luchtballon in het kabbelende water terugziet.

Ook kent de omgeving van Roermond veel natuur met mooie vergezichten, zoals de Stadsweide, Hammervel-oost en natuurpark Hattem. Daarnaast vindt men hier de Melickerheide die een verbinding vormt met Nationaal Park de Meinweg. Staatbosbeheer streeft hier naar meer variatie in natuur en wild leven, beiden ook een stimulans voor een mooier uitzicht tijdens de ballonvaart.
 
Locatie: Ballonvaart over Roermond
Adres:, Roermond
telef.: 0800-0229666
email:info@ballonvaren.com
website:www.ballonvaren.com/Ballonvaart-in-Limburg/Ballonvaart-Roermond.html
Loc.omschr.:Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente Roermond in de provincie Limburg en leent zich uitstekend voor ballonvaren. Gelegen aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas heeft het een rijk verleden. In de late middeleeuwen was Roermond een Hanzestad en één van de vier hoofdsteden van het oude Hertogdom Gelre. Dat Roermond een toeristische stad is, dankt zij met name aan de Maasplassen, zoals de Noordplas en de Oolderplas, die in de zomer door veel recreanten worden gebruikt. Ook voor de ballonvaarder kunnen deze plassen voor mooie herinneringen zorgen als men tijdens de ballonvaart de weerspiegeling van de luchtballon in het kabbelende water terugziet. Ook kent de omgeving van Roermond veel natuur met mooie vergezichten, zoals de Stadsweide, Hammervel-oost en natuurpark Hattem. Daarnaast vindt men hier de Melickerheide die een verbinding vormt met Nationaal Park de Meinweg. Staatbosbeheer streeft hier naar meer variatie in natuur en wild leven, beiden ook een stimulans voor een mooier uitzicht tijdens de ballonvaart.


Terug

 
Top! Top!

Google
 
Web www.gezelligweg.nl